SESI PERBINCANGAN BERSAMA DELEGASI DARI BANGLADESH KRIRA SHIKKA PROTISTHAN (NATIONAL SPORTS INSTITUTE OF BANGLADESH)

Satu sesi perbincangan bersama delegasi dari National Sports Institute of Bangladesh (NSIB) telah diadakan hari ini. Delegasi NSIB telah diwakili oleh Dr. Mohammed Mehdi Hassan (Ketua Jabatan Kejurulatihan) dan Dr. Abu Tareq (Ketua Jabatan Biomekanik Sukan), sementara FSR diwakili oleh Dr Shariman Ismadi Ismail, Timbalan Dekan Akademik FSR dan Encik Hanifa Sariman, Ketua Pusat Pengajian SR243. Antara intipati perbincangan adalah untuk menjalinkan kerjasama dalam penyelidikan berteraskan atlet berprestasi tinggi, international inbound-outbound mobility bagi pelajar/atlet/pensyarah/penyelidik. NSIB juga telah menawarkan FSR sebagai peneraju dalam penyelidikan sains sukan bsgi sukan kriket di Malaysia, melalui kerjasama bersama organisasi di Bangladesh yang merupakan pasukan ke-8 terbaik dunia dalam ranking International Cricket Council (ICC).